.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Πέρσαινα Ηλείας: Αντιδράσεις των γονέων για το κλείσιμο του δημοτικού σχολείου

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το δημοτικό σχολείο στην Πέρσαινα και να το συγχωνεύσει με αυτό στο Κούμανι, προκαλεί έντονες αντιδράσεις στη μικρή κοινωνία του χωριού.


Οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι μαθητές ανησυχούν ιδιαίτερα με τους πρώτους να είναι έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις. Μάλιστα σήμερα το πρωί αναμένεται να επισκεφθούν την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζωή Βουρλούμη στον Πύργο για να ζητήσουν εξηγήσεις.
Νωρίτερα χθες είχαν συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Φολόης Πέτρο Γιαννακόπουλο, στο πρώην δημαρχείο Φολόης στο Λάλα,
όπου του εξέφρασαν την άποψή τους για το θέμα, δηλώνοντας διατεθειμένοι ακόμα και να μην αφήσουν τα παιδιά τους να συνεχίσουν το σχολείο αν είναι να μεταφερθούν σε άλλο σχολείο.
Το συγκεκριμένο σχολείο της ορεινής Ηλείας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, με καλοδιατηρημένο κτίριο και στεγάζει 25 μαθητές. Η απόσταση από τις άλλες σχολικές μονάδες δεν είναι μικρή και σε περίπτωση κακοκαιρίας η μετάβαση σε άλλα γειτονικά χωριά δεν είναι εύκολη, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακόπουλο, που θα συνοδεύσει τους γονείς στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Για το θέμα έχει λάβει στο παρελθόν απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας για να μην υλοποιηθούν συγχωνεύσεις, όμως το υπουργείο αγνόησε την εισήγηση.

πηγή: http://www.ilialive.gr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Διαβάστε περισσότερα: http://www.persaina.gr/deltaetamuomicrontauiotakappa972-sigmachiomicronlambdaepsilon943omicron-pi941rhosigmaalphaiotanualphasigmaf.html#ixzz1uqJjZsJf

Δημοτικό Σχολείο Πέρσαινας.

 Το χωριό μας η Νέα Πέρσαινα είναι απ' τα λίγα χωριά στην Ελλάδα που, αναλόγως με τους 350 μόνο κατοίκους του, έχει 70 παιδιά. Από αυτά τα 25 περίπου σπουδάζουν στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Σε αυτές τις σελίδες που είναι αφιερωμένες στο 3θέσιο Δημοτικό Σχολείο μας, θα βρείτε νέα και φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις των μαθητών και των μαθητριών του δημοτικού σχολείου της Νέας Πέρσαινας. 

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τις δύο καταπληκτικές εκπαιδευτικούς τις κυρίες Κωνσταντίνα Δημούδη και Ελένη Ευαγγελοπούλου οι οποίες είναι απ' τις καλύτερες δασκάλες που έχουν περάσει από το σχολείο.  Οι δύο δασκάλες μας που είναι πάντα «κοντά» στα παιδιά, απολαμβάνουν μια ιδιαίτερη αποδοχή από αυτά αλλά και από τους γονείς. Χάρη στην καταπληκτική δουλειά που κάνουν μέσα κι έξω απ' το σχολείο, έχουν καταφέρει να μεταδώσουν στα παιδιά μας ένα κλίμα αγάπης και συνεργασίας το οποίο το βλέπουμε να αποδίδει καρπούς καθημερινά. Τα αποτελέσματα τα παρατηρούμε κάθε φορά όχι μόνο στην απόδοση των μαθητών και μαθητριών αλλά και στις διάφορες εκδηλώσεις που με αγάπη και τις περισσότερες φορές αφιλοκερδώς διοργανώνουν, μιάς και αρκετές φορές είναι εκτός ωραρίου εργασίας τους. 

Νά 'ναι πάντα καλά και ευχόμαστε να συνεχίσουν την προσπάθεια γιατί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε είναι σπάνιο να βρίσκεις δάσκαλο που να αγαπάει τη δουλειά του και να έχει συνειδητοποιήσει ότι κάνει λειτούργημα και όχι ένα απλό επάγγελμα.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας, με την ιδιαίτερη ευαισθησία που έχει δείξει επανειλημμένως στο παρελθόν, θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εκάστοτε εκπαιδευτικών αλλά και των μικρών μαθητών και μαθητριών του δημοτικού σχολείου της Πέρσαινας. 
Το Δημοτικό Σχολείο Της Πέρσαινας
Το Δημοτικό Σχολείο της Πέρσαινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις