.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ έβαλαν ταφόπλακα στην ελληνική Παιδεία στο εξωτερικό!

Γιατί βιάζονται κάποιοι να ξεπουλήσουν τους Έλληνες ομογενείς;



Γράφει ο Γιώργος Λεκάκης*


Δημοσιεύουμε σήμερα το έγγραφο το οποίο εστάλη στα συντονιστικά γραφεία για την Εκπαίδευση των Ελλήνων του εξωτερικού. Όπως θα διαβάσετε. απαγορεύει ρητά την εγγραφή ή μετεγγραφή Ελλήνων μαθητών σε οποιαδήποτε τάξη του ελληνικού Λυκείου – εκτός και αν αποφοίτησαν από Γυμνάσιο της ιδίας πόλεως. Εάν έλθει, δηλ. κάποιος νέος Έλληνας μετανάστης (και έρχονται εκατοντάδες κάθε μέρα στην Γερμανία), δεν του επιτρέπεται να εγγράψει το παιδί του στο ελληνικό Λύκειο, ενώ υπάρχει ελληνικό Λύκειο!!!
Επίσης, στους Έλληνες μαθητές, που φοιτούν εφέτος στην τάξη Μ10 – και στους οποίους είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν θα είχαν πρόβλημα να εγγραφούν στο ελληνικό Λύκειο (στην β΄ τάξη) – αφαιρούν το δικαίωμα αυτό, ενώ, πάλι το τονίζω, το ελληνικό Λύκειο (ισχυρίζονται) ότι θα λειτουργήσει του χρόνου (από Σεπτέμβριο) κανονικά!!!..
Είναι κρίμα για όλους τους Έλληνες που αναγκάζονται να γίνουν οικονομικοί μετανάστες, να αφήσουν τα σπίτια τους, για να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, να πρέπει να αφήσουν τα παιδιά τους πίσω, όπως έκαμαν και οι δικοί μου γονείς – και οι γονείς χιλιάδων Ελληνοπαίδων, μετανάστες της δεκαετίας 1950-1960, και μετά, δηλ. 50 χρόνια πίσω. Μ’ αυτό το καθεστώς του υπ. Παιδείας η Ελλάς γυρνάει μισό αιώνα πίσω!
Είναι κρίμα για τα παιδιά των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και για τα οποία οι γονείς τους επέλεξαν να τους δώσουν ελληνική παιδεία, να αναγκασθούν να γίνουν νέοι. gastarbeiter!..
Κι όλα αυτά, επειδή το ελληνικό κράτος ξεχνάει. Ξεχνάει ότι υπάρχει μια μικρή Ελλάδα στο εξωτερικό (και ίσως πολλές μικρές Ελλάδες, που κάνουν μια ακόμη Μεγάλη Ελλάδα ή αν θέλετε μεγαλώνουν την ήδη υπάρχουσα Ελλάδα).
Το ελληνικό κράτος παραβλέπει ότι αυτά τα Ελληνόπουλα αναγκάζονται – καθημερινώς πλέον – να υπερασπίζονται την πατρίδα τους, απέναντι στους Γερμανούς, και ότι το κάμουν με περίσσια υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.
Δυστυχώς οι Έλληνες του εξωτερικού βιώνουν για άλλη μια φορά στο πετσί τους την φράση του παραδοσιακού μας τραγουδιού που λέει «στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος».
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ “ΧΡΟΝΟΤΟΠΙΑ” της επόμενης Τρίτης


Η Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων Βαυαρίας
Για το συγκεκριμένο έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, 
η Ομοσπονδία Γονέων της Βαυαρίας έκαμε την ακόλουθη ανκοίνωση:
«Αναρωτιόμαστε πραγματικά τι ρόλο παίζουν συγκεκριμένοι κρατικοί / κυβερνητικοί εκπρόσωποι και αναρωτιόμαστε γιατί βιάζονται τόσο πολύ να μας ξεπουλήσουν.
Γνωρίζουμε ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ψήφισαν στη βουλή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στην ελληνική παιδεία στο εξωτερικό, με λίγα ή πολλά κροκοδείλια δάκρυα, με ή χωρίς ενστάσεις.
Αλλά, λίγες ημέρες πριν τις νέες εκλογές να προκαλούν τόσο απροκάλυπτα τους Έλληνες μετανάστες και ειδικά τους Νέους Μετανάστες στην Γερμανία (όπου τους απαγορεύουν να εγγραφούν στα ελληνικά σχολεία!), που άφησαν την πατρίδα τους, λόγω της δικιάς τους ανικανότητας να κυβερνήσουν με στόχο το καλό του λαού και της πατρίδας και όχι τα προσωπικά τους συμφέροντα, είναι πέρα από κάθε λογική».
Και η ανακοίνωση συνεχίζει:
«Ένα είναι πλέον σίγουρο: Αυτοί οι εκπρόσωποι του ελληνικού κράτους, διορισμένοι υπάλληλοι ανίκανων Υπουργών και Κυβερνήσεων, έχουν ορκιστεί να καταστρέψουν ό,τι απόμεινε ακόμα όρθιο από το ελληνικό κράτος και να ισοπεδώσουν τον ελληνικό λαό, αρνούμενοι να του προσφέρουν ακόμη και την γλώσσα του συνεχίζοντας μέχρι τελευταίο λεπτό το έργο των Κυβερνήσεών μας».
Και η ανακοίνωση καταλήγει:
«Τα λόγια είναι περιττά. Κανονικά θα έπρεπε η Δικαστική εξουσία και ο Νομοθέτης να τους κλείσει φυλακή για καταστρατήγηση του Συντάγματος, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει, γιατί έχουν Νομοθετήσει, να είναι υπεράνω του Νόμου. Η μόνη ελπίδα, ο λαός μας και η δύναμη του, η μόνη αντίσταση απέναντι στους δοσίλογους πουλημένους (ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ/ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ) σε ξένα προς την πατρίδα Μας και τους Έλληνες συμφέροντα».
Για την Ομοσπονδία Γονέων Βαυαρίας υπογράφει 
O Πρόεδρος 
Αθανάσιος Κρίκης 

_____________________________________
* Από την ολοσέλιδη στήλη του «Χρονοτοπία» στην εφημερίδα «ΧΡΟΝΟΣ» Κομοτηνής)
http://hellenic-voice.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις