.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Δημοσιογράφος συλλαμβάνεται, η παρέλαση φρουρείται! Ελλάδα εν έτει 2012...

Μετά από ολονύκτιο "κυνηγητό" η αστυνομία συνέλαβε το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
28.10.2012


"Δημοσιογράφος συλλαμβάνεται, η παρέλαση φρουρείται. Σε ποια χώρα ξύπνησα" - twitt-άρει πολύ εύστοχα κάποιος, εκφράζοντας μέσα σε λίγες λέξεις την απορία κάθε έλλογου όντος: Η κρίση εκτός από το βιοτικό μας επίπεδο, έκαμψε και έφθειρε και την αντίληψη περί Δημοκρατίας;

Ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc, δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, μετά την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος του για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αλλά και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση στοιχείων της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ» στο περιοδικό, συνελήφθη στις 11.00 το πρωί, ανήμερα της εθνικής επετείου - κι αυτό έχει το δικό του συμβολισμό - σε φιλικό του σπίτι. Μαζί με αυτόν συνελήφθησαν και οι ιδιοκτήτες του σπιτιού για "υπόθαλψη". Συνελήφθησαν, επειδή πρόσφεραν καταφύγιο σε έναν άνθρωπο που ικανοποίησε ένα λαϊκό αίτημα. Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι η λίστα είναι γνήσια, τότε πλέον όλοι είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιοι άνθρωποι έχουν αρκετά χρήματα για να τα "βγάλουν έξω". Και γι'αυτό ο Κώστας Βαξεβάνης τιμωρείται - μαζί και οι φίλοι του.

Όσο για εκείνους που θα κληθούν (θα κληθούν αλήθεια;) να υποδείξουν τις πηγές των εσόδων τους, προφανώς και δε θα συρθούν σιδηροδέσμιοι. Σημειωτέον δεν, ότι όταν προ καιρού η εφημερίδα "Τα Νέα" δημοσίευσε λίστα με ονόματα και ποσά από τις φορολογικές δηλώσεις γνωστών (και καλοπληρωμένων) Ελλήνων καλλιτεχνών, κανένας ... δε σκέφτηκε τα προσωπικά δεδομένα, κανένας Εισαγγελέας δεν εξέδωσε απόφαση για σύλληψη του δημοσιογράφου, καμία αστυνομία δεν άφησε το κυνήγι του (πραγματικού) εγκλήματος για να αναζητά σε κάθε πιθανό κι απίθανο μέρος ένα δημοσιογράφο που έκανε ... μια αποκάλυψη - πόσο μάλλον αν 10 εκ. Ελλήνων εδώ και καιρό ζητούν αυτή την αποκάλυψη και οι "γνωρίζοντες" (Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος κτλ.) δεν είδαν, δεν ξέρουν ή έπαθαν ... αμνησία!

Το χρονικό
Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος «Κουτί της Πανδώρας», η αστυνομία συνέλαβε, στις 11.00 το πρωί, το δημοσιογράφο τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό. Λίγο πριν, ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε στο Twitter:

Kostas.Vaxevanis@KostasVaxevanis


Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τωρα. Με συλλαμβάνουν. 

Νωρίτερα, όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο δημοσιογράφος δήλωνε έτοιμος να εμφανιστεί τη Δευτέρα στην Εισαγγελία και πρόσθετε ότι βρίσκεται σε ένα φιλικό σπίτι, έξω από το οποίο υπάρχουν αστυνομικοί, ενώ έκανε λόγο για συστηματική παρακολούθηση και πρωτοφανή κινητοποίηση σε βάρος του.
«Δυστυχώς είμαι στη θέση να πρέπει να μιλήσω για το αυτονόητο. Το αφήνω στην κρίση σας. Εγώ αύριο το πρωί θα βγω από το σπίτι όπου βρίσκομαι για να πάω να ζητήσω εξηγήσεις από την εισαγγελία για αυτή τη συμπεριφορά, η οποία είναι παραθεσμική και μη νόμιμη» δήλωνε.
Στο ίδιο μήνυμα, ο Κ.Βαξεβάνης υπερασπίζεται την κίνησή του να δημοσιοποιήσει τη λίστα λέγοντας ότι«δεν υπάρχει διαχείριση προσωπικών δεδομένων. Υπάρχει μία δημοσιοποίηση ονομάτων σε σχέση με τραπεζικούς λογαριασμούς που ουδέποτε είπαμε αν έχουν ή δεν έχουν λεφτά».
«Δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα. Η συναλλαγή ανθρώπων με τράπεζες δεν είναι προσωπικό δεδομένο. Τις συναλλαγές με τράπεζες τις κάνουμε δημόσια στα γκισέ. Να έχει κάποιος λογαριασμό σε τράπεζα δεν σημαίνει τίποτα και δεν είναι προσωπικό δεδομένο» δήλωσε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις