.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Επικοινωνίας


Το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Επικοινωνίας προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να συμμετάσχουν στις παιδικές θεατρικές ομάδες και στις ομάδες εικαστικής έκφρασης. Τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους παραμύθι και το ανεβάζουν σε παιδική θεατρική παράσταση, συνοδευόμενη από την έκθεση εικαστικών τους δημιουργιών, οι οποίες αποτελούν στοιχεία του παραμυθιού.
Το πρόγραμμα ξεκινάει 17-9-2012 και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού με στόχο την ανάπτυξη γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων του παιδιού.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή και λειτουργούν: 
καθημερινά απογευματινές ώρες 5:30 - 6:30 μ.μ. και 7:00 - 8:00 μ.μ.
στην οδό Εσπερίδων 8 στο κάτω Χαλάνδρι.

Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Επικοινωνίας
Τηλ.: 210 6897.785, 6984700927
edise2001@gmail.com
http://edise.weebly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις