.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Αργυρό μετάλλιο πήραν δύο φοιτητές του ΕΚΠΑ σε διεθνή διαγωνισμό Μαθηματικών


Δύο φοιτητές του ΕΚΠΑ κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο σε διεθνή διαγωνισμό Μαθηματικών. Είναι οι φοιτητές του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Σαράντης και Κώστας Ψαρομήλιγκος οι οποίοι συμμετείχαν στον 22ο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που διεξήχθη από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.
Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία η οποία έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιτυχιών φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος και του Πανεπιστημίου Αθηνών σε παρόμοιους διαγωνισμούς.
Ο παραπάνω διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές ο οποίος οργανώνεται από το University College London. Διεξάγεται από το 1994 με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Οι φοιτητές διαγωνίζονται για δύο ημέρες σε πέντε προβλήματα την ημέρα.
Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΠΑ, αναφέρει ότι οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν στον διαγωνισμό από το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 μέχρι και σήμερα έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος. Φέτος στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 330 φοιτητές σε 74 ομάδες από 50 χώρες.
Το ΕΚΠΑ τονίζει ότι η επιβολή ελέγχου της ροής κεφαλαίων στις τράπεζες ανέτρεψε τον προγραμματισμό της συμμετοχής της ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς αν και τα έξοδα συμμετοχής της ομάδας είχαν προβλεφθεί και δεσμευθεί από τον προϋπολογισμό του Τμήματος Μαθηματικών, η δυνατότητα του Πανεπιστημίου να τα εξοφλήσει εγκαίρως τέθηκε υπό αμφισβήτηση. Έτσι, τελευταία στιγμή ζητήθηκε από τους φοιτητές να προκαταβάλουν τα εισιτήρια και τα έξοδα διαμονής τους.

___________________
http://www.presspublica.gr/argyro-metallio-phran-dyo-foithtesse-dieunh-diagvnismo-mauhmatikvn/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις