ΕΚΔΗΛΩΣΗ  


Ο Τομέας Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τιμά τους φύλακες της δημοκρατικής πολιτείας και οργανώνει ημερίδα, την Τρίτη 28 Απριλίου, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Αμφιθέατρο Τμήματος ΦΠΨ), με τίτλο «Πανεπιστήμιο και Δημοκρατία: Τιμώντας την Πόπη Βουτσινά και τον Νίκο Ράπτη».
Προσφωνήσεις (17.30). Κατερίνη Λιάμπη, Κωνσταντίνος Θ. Πέτσιος, Στέφανος Δημητρίου.Ομιλίες (18.00-21.00). Χρίστος Α. Τέζας, Η τυραννίς στην αρχαία ελληνική πολιτική σκέψη.Χαράλαμπος Νούτσος, Ο Μανόλης Παπαθωμόπουλος και ο εκδημοκρατισμός των ΑΕΙ.Δημήτρης Β. Σερεμέτης, Οι πρώτες αντιδικτατορικές κινητοποιήσεις των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1971-73. Αλέξανδρος Σόφης, Γιάννινα-Πανεπιστήμιο: Μέρες δικτατορίας. Βούλα Σκαμνέλου, Ο αντιστασιακός λόγος της Πόπης Βουτσινά και οι αγώνες της στη Φιλοσοφική Ιωαννίνων (1969-1973). Ελένη Λεοντσίνη, Ελευθερία, δημοκρατία και εκπαίδευση: πολιτική γνώση και δημοκρατική αγωγή. Παναγιώτης Νούτσος, Ανακαλώντας «επεισόδια» της φοιτητικής μας ζωής. Στέφανος Δημητρίου, Δημοκρατία, ακαδημαϊκή ελευθερία και πολιτικός αυτοκαθορισμός.

*Η Πόπη Βουτσινά και ο Νίκος Ράπτης υπήρξαν φοιτητές του Παν, Ιωαννίνων, καθώς και εμβληματικές μορφές του αντιδικτατορικού αγώνα. Συνελήφθησαν το 1973 και βασανίστηκαν στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Τώρα, αποδίδουμε τα οφειλόμενα.

_____________
http://www.avgi.gr/article/5492108/timi-stin-popi-boutsina-kai-ton-niko-rapti