.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΤΟ 4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΑΔΙΟΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣΤΑΡΙ

Διοργανωτής ο συμπατριώτης μας Τάσος Τζιούμης
Θα τιμηθεί από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Το 4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΑΔΙΟΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ θα γίνει στο ΚΕΡΑΣΤΑΡΙ του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας από τις 29 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2017 με τίτλο : «The Labyrinth of the Unexpected: unforeseen treasures in impossible regions of phase space».
Εμπνευστής και οργανωτής του σημαντικού αυτού συνεδρίου είναι ο καταγόμενος από το Κεραστάρι Αρκαδίας Δρ. Τάσος Τζιούμης φυσικός-ραδιοαστρονόμος και μηχανολόγος, υπεύθυνος του Ραδιοαστρονομικού Συστήματος της Αυστραλίας, αντιπρόσωπος της Αυστραλιανής κυβέρνησης στο Διεθνή Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών στη Γενεύη και διευθυντής των μηχανικών της CSIRO, οργανισμού που κατασκευάζει τα τεράστια ραδιοτηλεσκόπια για την  παρακολούθηση και εξερεύνηση του διαστήματος.

Κάθε 5 χρόνια, στο χωριό Κεραστάρι, ερευνητές ραδιοαστρονόμοι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε ένα διεθνές Συνέδριο για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις και αστρονομικές τεχνικές. Η ραδιοαστρονομία είναι τομέας της Αστροφυσικής μιας επιστήμης που εξετάζει περιοχές του ουρανού με τα ραδιοτηλεσκόπια, όργανα με μεγάλη διακριτική ικανότητα στο μη ορατό μέρος του Η/Μ φάσματος.


Το Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 29 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2017, θα διερευνήσει πώς η επιστήμη της ραδιοαστρονομίας άνοιξε νέα παράθυρα στο Σύμπαν (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανακάλυψη των ταχέως μεταβαλλόμενων ραδιοπηγών-Fast Radio Bursts, FRBs), προοπτικές οι οποίες σύντομα θα φέρουν νέα στοιχεία για την μελέτη του Σύμπαντος (π.χ. πειράματα για την εύρεση εξωγήινης ζωής-SETI) καθώς και για το  πώς δημιουργήθηκαν οι νέες τεχνικές και πως εξελίχθηκαν οι παραδοσιακές μέθοδοι έρευνας.


Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου αποφάσισε να τιμήσει τον Έλληνα επιστήμονα Δρ. Τάσο Τζιούμη για το σημαντικό έργο του , που προάγει την επιστήμη της φυσικής , με το βραβείο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» την ανώτατη διάκριση που απονέμει η Ε.Ε.Φ σε επιστήμονες.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει την έναρξη  των εργασιών του συνεδρίου την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 και για τον σκοπό αυτό θα μεταβεί  στο Κεραστάρι αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ε.Ε.Φ.
Το συνέδριο θα γίνει στην Αγγλική γλώσσα εκτός των προσφωνήσεων της έναρξης που θα γίνουν και στα Ελληνικά και είναι ανοικτό για όλους τους Έλληνες.
Πληροφορίες  για το πρόγραμμα ,,την θεματολογία  καθώς και την δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του συνεδρίου  :     http://www.atnf.csiro.au/research/conferences/2017/Labyrinth/index.html

 ~~~~~~~~~~~~


Φωτογραφίες: Τάσος Τζιούμης, από το συνέδριο του 2012 και ραδιοτηλεσκόπια στην έρημο Ατακάμπα της Χιλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις