.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης: Γιατί τα παιδιά μας δεν ενδιαφέρονται να μάθουν Ελληνικά;

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 

Το Πανεπιστήμιο La Trobe σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης προσφέρει διδακτορική υποτροφία για τη μελέτη της ελληνομάθειας



10 October 2017

Παρ' ότι η Μελβούρνη είναι η πόλη όπου ζει ο μεγαλύτερος αριθμός Ελλήνων εκτός Ελλάδας, μόνο το ένα τρίτο των παιδιών σχολικής ηλικίας που είναι ελληνικής καταγωγής στη Βικτώρια μαθαίνουν ελληνικά σε ημερήσια ή σε απογευματινά-σαββατιανά σχολεία. Το Τμήμα Γλωσσών και Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου La Trobe αναζητεί υποψήφιο για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής που θα ερευνά τη στάση των γονέων ως προς τη γλωσσομάθεια στην ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης. 
Εκτός από τη διεξαγωγή μιας εμπεριστατωμένης μελέτης του κοινωνιογλωσσικού αυτού ζητήματος, ο υποψήφιος αναμένεται να έρθει σε επαφή με κοινοτικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς και να υποβάλει προτάσεις για την ενθάρρυνση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. 
Εκτός από την ερευνητική υποτροφία του Πανεπιστημίου La Trobe, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης θα παράσχει πρόσθετη στήριξη υπό μορφή επιδομάτων προόδου σε τακτά χρονικά διαστήματα. 
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον καθηγητή κ. James Walker (j.walker2@latrobe.edu.au) μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, προσκομίζοντας βιογραφικό σημείωμα και επιστολή στην οποία θα παρουσιάζεται το ενδιαφέρον τους για τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις