.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Γυμνασιάρχης της σχολής Μωραΐτη: Με απέλυσαν επειδή υποστήριξα Γρηγορόπουλο, Ρωμανό

ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Την εκτίμηση πως η επίσπευση της συνταξιοδότησής του σχετίζεται με τη στάση του υπέρ του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Νίκου Ρωμανού, διατύπωσε ο πρώην γυμνασιάρχης της Σχολής Μωραΐτη κ. Γιώργος Θαλάσσης, μιλώντας στο koutipandoras.gr. 
Ο κ. Θαλάσσης είχε ενημερώσει τη Σχολή πως θα αποσυρθεί τον ερχόμενο Αύγουστο αλλά η διοίκηση τον απέλυσε με θυροκόλληση στην πόρτα του στις 5 Ιανουαρίου. 
"Χρησιμοποίησαν την επικείμενη συνταξιοδότησή μου ως πρόσχημα για να με απομακρύνουν από το σχολείο" είπε ο εκπαιδευτικός. 
Δύο ημέρες αργότερα του απέστειλαν την απόλυση κι ηλεκτρονικά, “για να σιγουρευτούν ότι δε θα πάω στο σχολείο μετά το πέρας των διακοπών των Χριστουγέννων” είπε και μας απέστειλε το εν λόγω e-mail. 
Ο κ. Θαλάσσης εκτιμά ότι υπήρχαν πιέσεις από γονείς που συντάσσονται με τη Χρυσή Αυγή: "Όταν είχα υπερασπιστεί το χαρακτήρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το σχολείο με είχε συγχαρεί. Αλλά τώρα το κλίμα έχει αλλάξει" είπε και στη συνέχεια έκανε λόγο για άνωθεν παρέμβαση στο περιεχόμενο των εκδηλώσεων για τις επετείους της δολοφονίας του Αλέξη: "Εδώ και δυο χρόνια, όταν πλησιάζει η τραγική επέτειος της 6ης Δεκεμβρίου, μας έχει απαγορευθεί να ζητάμε από τα παιδιά να λένε δυο λόγια για το συμμαθητή τους," σημείωσε με νόημα ο πρώην γυμνασιάρχης.
Ωστόσο την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε πως η απόλυση του κου. Θαλάσση πρέπει να ανασταλεί έως ότου αποφανθεί για τη νομιμότητα αυτής. 
Όπως εξήγησε ο ίδιος ο κ. Θαλάσσης, η Σχολή Μωραΐτη δεν είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί την απόφαση κι αναμένεται η αντίδρασή της. 


_______________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις