.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

TO ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ 5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ PHARMA 2017 ΣΤΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ PHARMA 2017
12/10/2017


Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας συμμετείχε στο 5ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Φαρμακολογίας και Φαρμακευτικών Επιστημών (PHARMA 2017) που διεξήχθη στη Σιγκαπούρη, 25-26 Σεπτεμβρίου, με συμμετοχές από ΝΑ Ασία, Αυστραλία, ΗΠΑ και Ευρώπη.
Ο Υπεύθυνος του Βιοαναλυτικού Εργαστηρίου του Μουσείου, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αντώνης Τσαρμπόπουλος, ήταν ο κεντρικός ομιλητής και συμμετείχε στο συνέδριο με την ομιλία “Challenges and Opportunities to Address a Solution to Alzheimer’s Disease” («Προκλήσεις και ευκαιρίες για την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ»).
Η έρευνα αυτή διεξάγεται στο Βιοαναλυτικό Εργαστήριο του Μουσείου, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή και το Φαρμακευτικό Τμήμα του ΕΚΠΑ, καθώς και την Φαρμακευτική εταιρεία Galenica. Τα προς μελέτη και αξιολόγηση φυσικά προϊόντα προήλθαν από ενδημικά φυτά της Ελλάδος.

Φωτό: Απονομή του Βραβείου Καλύτερου Νέου Ερευνητή (Best Young Researcher) στην Silki Kumar, PhD Candidate, Panjab University, Ινδία, από τον κεντρικό ομιλητή (Keynote Speaker) του Συνεδρίου PHARMA 2017 Καθηγητή Αντώνη Τσαρμπόπουλο.

_________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις